Keresés

Pukli István otthagyja a Tanítanék Mozgalmat, mert a szervezet kiállt a menekültek mellett

Mert az szerinte egy átpolitizált és irtózatosan megosztó téma.

A tanártüntetések vezetőjének számító igazgató a Magyar Nemzetnek adott interjújában jelentette be, hogy kiszáll a Tanítanék Mozgalomból.

Mikor számon kértét tőle, hogy hol maradt az őszre beígért radikális üzemmód, Pukli azt mondta: próbálta már menet közben is hangoztatni, hogy ő nem lesz „a baloldal messiása”, és ne várják azt a Tanítanék Mozgalomtól, hogy majd megbuktatják az Orbán-kormányt. „A célunk az oktatási rendszer megreformálása és az újraépítése az alapoktól. Ha Orbán Viktor nem hajlandó megreformálni az oktatást úgy, ahogy az szükséges volna, akkor ebbe bele fog bukni”- tette hozzá.

Pukli azt sem tartja jó iránynak, hogy a Tanítanék Mozgalom csatlakozottAlföldi Róbeték Lásd meg az embert! nevű kezdeményezéséhez, mert szerinte a menekültügy egy átpolitizált és „irtózatosan megosztó” téma.

Elmondta, hogy ő volt az egyetlen, aki nem szavazta meg, hogy kiálljanak a menekültek mellett. Ekkor döntött úgy, hogy kiszáll a mozgalomból.

Hangsúlyozta, hogy vissza akar térni az eredeti ügy mellé, mert úgy érzi, az eredeti célok közül egyelőre semmit sem értek el. Pukli megemlítette azt is, hogy a Magyar Időknek adott interjúja miatt is is voltak vitái a mozgalommal, ami után mindenkiben maradtak tüskék. „A Tanítanék Mozgalom erényeként tüntettük fel, hogy sokféle ember van benne, aki sokféleképpen látja a világot, de én nagyon egyedül maradtam a saját gondolatvilágommal” – majd hozzátette, ha csak az oktatásért küzdenének, ezzel semmi baj nem lenne. Ugyanakkor Pukli szerint a kilépése még nem jelenti feltétlenül azt is, hogy a mozgalom elbukott.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!