Keresés

A pszichiátriára vitték a kilakoltatás után

Rendőröknek és mentősöknek kellett elvinniük egyik nőt, akit annak ellenére raktak ki önkormányzati lakásából Székesfehérváron, hogy nem volt tartozása. A pszichiátriára került, majd az utcára.

Öngyilkossággal fenyegetőzött kétségbeesésében Elvira, amikor kedden kilakoltatták székesfehérvári bérlakásából. Ezért aztán rendőrök és mentők vitték el, a Feol.hu beszámolója szerint több rendőrkocsi, túzoltóautó, mentő is a helyszínen volt az eseménykor. A városgondnokságon dolgozó nő a pszichiátriára került.

Ő az egyike annak a több tucat embernek, akinek – bár nincs lakbértartozásuk vagy egyéb kizáró oka annak, hogy önkormányzati bérlakásban élhessenek – nem újították meg bérleti szerződésüket. Erre a 2010-ben elfogadott lakáskoncepció ad lehetőséget a városnak. Ennek értelmében csak rövidebb időre biztosítják a kedvező lakhatást a rászorulóknak, hogy a korlátozott számú szociális bérlakásokhoz többen is hozzájuthassanak.  Erről és Elvira helyzetéről bővebben korábbi cikkünkben is olvashat.

Elvirát azóta kiengedték a pszichitáriáról, bár azt állítja, a jegyző arra kérte az orvosokoat, tartsák bent, mert veszélyes a társadalomra. A testvére jött érte, és saját felelősségre távozott. Elmondása szerint jelenleg “teng-leng” a városban, aozzátatozóihoz nem mer odaköltözni, mert attól tart, hogy az ő bérleti szerződésüket is felmondják, ha jogalap nélküli lakóként ő is ott lakik. “Gyakorlatilag az utcán vagyok” – mondta az Abcúgnak csütörtökön telefonon.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!