Keresés

A Playboy kiadója vette meg a Népszavát

A Joyt, a Playboyt és az Éva magazint kiadó Marquard Média a Népszava új tulajdonosa. Jövő héten derül ki, hogy a munkatársak közül ki folytathatja, de a lapigazgató már biztosan felmond. Állítólag Németh Péter főszerkesztő valamilyen formában maradhat. 

A Magyar Nemzet információi szerint csütörtökön bejelentették a Népszava szerkesztőségében, hogy eladták a lapot a svájci Marquard Médiának. Ez a cég adja ki a Joyt, a Playboyt és az Éva magazint is. „Csoda, hogy eddig minden nap megjelent a Népszava” – mondta MNO-nak Láposi Elza, a Népszava Kft. lapigazgatója, aki megerősítette az eladásról szóló hírt. Az elmúlt években szigorú takarékoskodási intézkedéseket léptettek életbe a lapnál, ami miatt több kollégától megváltak, a fizetéseket pedig csökkentették.

Az új tulajdonos állítólag jövő héten keresi majd fel a lap munkatársait, és közli, hogy kinek a munkájára tart igényt. Láposi Elza szerint „valamilyen formában” igényt tarthatnak az új helyen is Németh Péter főszerkesztő munkájára. Az új tulajdonos az MNO szerint ígéretet tett arra, hogy jogfolytonosan veszi át a dolgozókat, akikre pedig nem számítanak végkielégítést kapnak. Láposi Elza lapigazgató biztosan nem megy át az új kiadóhoz, tőle várhatóan felmondással válnak meg.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!