Keresés

Pert nyert a Helsinki Bizottság a Fidesz ellen

A Fidesz és szóvivője valótlan tények állításával megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jóhírnevét – állapította meg jogerős ítéletében a bíróság.

A civilek elleni támadássorozat kezdetén, 2013 nyarán állt elő először azzal a váddal a Fidesz, hogy civil szervezetek – köztük a Magyar Helsinki Bizottság – amerikai megrendelésre támadják a magyar kormányt, a Fideszt és a miniszterelnököt. “A Magyar Helsinki Bizottság nem hagyta annyiban a dolgot, ugyanis szerintünk nem képezi a szólásszabadság részét olyan jóhírnevet sértő, valótlan tények álltása, amelyekhez hasonlóakat a kommunista rendszerben terjesztett a hatalom a kritikus ellenzékiekről” – írja a civil szervezet közleménye.

A mai napon a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletben helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, és kötelezte a Fideszt és Hoppál Péter korábbi szóvivőt arra, hogy a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben, valamint a www.fidesz.hu portálon közzé tett nyílt levél útján fejezze ki sajnálkozását amiatt, hogy valótlan tényeket állítva megsértette a Bizottság jóhírnevét.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!