Keresés

Párhuzamosságokkal indokolja Miskolc a szociális támogatások kurtítását

A párhuzamosságok megszüntetése miatt csökkentek a hozzáférhető szociális juttatások Miskolcon. Március óta nincs már lakbértámogatás és a szociális alapon ingatlant bérlők sem juthatnak hozzá lakhatási támogatáshoz.

Nem indokolt a párhuzamosságok fenntartása. Ezzel indokolta a miskolci önkormányzat, hogy megszüntették többek között a lakbértámogatást a szociális ellátásokról szóló februári önkormányzati rendeletben.

A kérdéses rendeletben nem csak a lakbértámogatást szüntették meg, de elvették a lakhatási támogatás igénylésének jogát azoktól, akik eleve szociális alapon bérelnek lakást az önkormányzattól. Mint az Abcúg megkeresésére írták: az önkormányzat már azzal is segítséget nyújt a lakhatáshoz, ha szociális alapon biztosít lakásbérletet.

A lépés úgy tűnik, mintha a számozott utcákban még álló, de lebontásra ítélt házakban élők ellen irányulna. Akárcsak az a korábbi lépés, hogy majdnem a duplájára emelték az alacsony komfortfokozatú lakások bérleti díjait. Az önkormányzat szerint erre azért volt szükség, mert a díjak addig elmaradtak az országos átlagtól, és mert ezeknek az épületeknek a fenntartása ingatlangazdálkodási szempontból gazdaságtalan, fenntartásuk magas üzemeltetési és karbantartási költségekkel jár.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!