Keresés

Otthagyja az iskoláját, és politizálni fog Pukli István

Jövő nyáron feláll az igazgatói székből, és politizálásba fogna Pukli István, aki nemrég hagyta ott a Tanítanék Mozgalmat. Pukli egy valódi, még nem létező konzervatív pártban tudja elképzelni magát, amelyet nem a pénz és a hatalom hajt. Az igazgató korábban többször elmondta, hogy irtózik a politikától.

Nem pályázza meg újra a Teleki Blanka Gimnázium igazgatói posztját Pukli István, a Tanítanék Mozgalom korábbi vezéralakja. Helyette politizálni szeretne egy új, konzervatív szemléletű pártban, „amelyet nem a pénz és a hatalom hajt”. Pukli erről az Alumni Szociolabor szerda esti rendezvényén beszélt, amiről a Magyar Narancs tudósított. Pukli jövőre, július 31-ével beadja a felmondását, és el is megy az iskolából.

A cikk szerint Pukli azt mondta, teljesen meg kellene reformálni a pedagógusképzést, hogy a legjobbak menjenek tanárnak, és ő, ha valamit, akkor azt íratná bele az Alaptörvénybe, hogy az oktatás a legfontosabb, és mindenek felett áll.

„Határozottan kijelentem, hogy nem leszek államtitkár, nem vett meg az állam, bár voltak olyan események, amelyek félreérthetők voltak ebből a szempontból” – mondta Pukli, aki azért nem akarja igazgatóként folytatni, mert hiába állt fel az új Klik, egyáltalán nem lett nagyobb a mozgástér, és valójában semmi sem változott az oktatásban. Ezért is döntött úgy, hogy új terepet keres magának, és azért gondolt éppen egy konzervatív pártra, mert még véletlenül sem konzervatív rendszer, ami most van, és szerinte „amúgy sem az Orbán-kormányban kell gondolkodni, nem ők a jövő”.

Pukli István korábban többször is elmondta, hogy irtózik a politikától, például a róla szóló korábbi portrécikkünkben is. Ebben olvashat Pukli konzervatív világnézetéről, ahogy arról is, hogyan lett 33 évesen a semmiből gimnáziumi igazgató, narancs nyakkendős közellenség a saját diákjai közt, majd a lázadók kedvence.

Pukli az után képett ki a Tanítanék Mozgalomból, hogy a többi vezető úgy döntött, részt vesznek a menekültekkel szolidaritást vállaló, „Lásd meg az embert!” című rendezvényen. Velük ellentétben ő rosszallotta, hogy a mozgalom részt vesz egy más témájú „erődemonstráción, tüntetésen”.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!