Keresés

Összejött a pénz a migrációs órákra

Az iskolai foglalkozásokon magyar és migráns önkéntesek beszélgetnek a gyerekekkel a migrációról. Első körben 15 iskolába viszi el a programot az Artemisszió Alapítvány.

Áltlalános- és középiskolásoknak tarthat hamarosan migrációs foglalkozásokat az Artemisszió Alapítvány, miután összegyűlt az ehhez szükséges pénz. Az alapítvány még tavaly november végén indított közösségi finanszírozási kampányt, hogy az általuk kidolgozott másfél órás programot el tudják vinni iskolákba.

Ehhez négyszázezer forintnyi összeget túztek ki, ami két hónap alat jött össze. Az alapítvány szerint a kampány sikerét nem csak a pénz mutatja, hanem hogy több iskolából is jelezték, szívesen fogadnák a programot. A program keretében a migráció témája iránt érzékenyítik az általános és középiskolás diákokat.

2016 első felében 15 iskolába látogatnak el magyar és migráns önkéntesek, hogy beszélgessenek, vitatkozzanak a migrációval kapcsolatos kérdésekről a gyerekekkel. Az alapítvány szerint nem kész válaszokat szeretnének adni, hanem együtt gondolkodásra és együttérzésre késztetni a gyerekeket, hogy kialakíthassák a saját véleményüket, és ne fogadják el feltétlenül azt, amit a médiában hallanak a témáról.

A támogatási kampány a célösszeg összegyűjtésével azonban nem áll le, a nagy érdeklődés miatt folytatják, hogy még több iskolába eljuttathassák a programot. Mint korábban az Abcúgnak elmondták, többek között az elapadó források és a kevés pályázati lehetőség miatt döntöttek a közösségi finanszírozás mellett. 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!