Keresés

Országos iskolaigazgató-konferenciát tart a kormány

Több száz igazgatót hívott meg Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter jövő péntekre, hogy az oktatás jövőjéről tanácskozzanak. A konferencia két nappal az egyórás tanársztrájk után lesz. 

Országos iskolaigazgató-konferenciát hívott össze jövő péntekre Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter. Balog szerint a konferencia célja, hogy a leginkább érintetteknek mondják el a kormány oktatással kapcsolatos terveit, és szeretnék, ha ezt regionális fórumok követnék.

A miniszter a Kossuth rádió reggeli műsorában azt mondta, több mint háromszáz igazgatót várnak a Magyar Tudományos Akadémiára, ahol szó lesz a fenntartó kérdéséről és a finanszírozásról is. Ugyanakkor a sokat bírált a minősítésre, a külső kontrollra, szakfelügyeletre és tanfelügyeletre szerinte szükség van. A Nemzeti Alaptanterv kérdései kapcsán a miniszter azt mondta: világossá kell tenni, hogy manapság a világ változása, elvárásai nyomán az embereknek többet kell dolgozniuk, s ez egyúttal azt is jelenti, hogy a gyerekeknek többet kell tanulniuk. Ezzel együtt olyan rendszernek kell lennie, amely ésszerű és hatékony is egyben, és „nem rabolja el” a gyermekkort – idézte Balogot az MTI.

A konferencia két nappal azután lesz, hogy a Tanítanék Mozgalom felhívására országszerte egyórás sztrájkot tartanak reggel nyolc és kilenc között.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!