Keresés

Orbánnak nincs problémája a migránsokkal, de a hajóikat elsüllyesztené

Ma délután felszólal a parlamentben Orbán Viktor, de zárt körben már hétvégén elmondott egy beszédet, ami arról szót, hogy neki igazából nem a migránsokkal van baja, hanem a brüsszeli elittel, aki behívja őket Európába. A hajóikat azért elsüllyesztené a Földközi-tengeren.

Orbán Viktor felszólalásával kezdi az őszi ülésszakot hétfőn a parlament, valószínűleg szó lesz az október 2-ai kvótanépszavazásról is. A miniszterelnök azonban vasárnap már mondott egy beszédet a kötcsei piknik nevű rendezvényen. Ez elvileg egy zártkörű rendezvény, de a Pesti Srácok kiszivárogtattott részleteket belőle.

Amit ma az ellenfeleink képviselnek, annak semmi köze a nagy liberális elődök gondolataihoz, az puszta nihilizmus, és ez a nihilista szemlélet lopakodva rátelepedett a világ és az Európai Unió intézményeire – jelentette ki Orbán Viktor. Hangsúlyozta, a kommunisták olyanok, mint a Terminátor: néhány szétesett törmelékből is képesek újraéledni.

A kormányfő a zártkörű fórumon a menekültválságról is beszélt, hogy a világban most zajló átrendeződésnek, így a migrációnak is súlyos következménye lesz Európára nézve. “Ebben a helyzetben, mi európaiak még azt sem döntöttünk el, hogy valójában mit akarunk” – utalt a brüsszeli politikára a miniszterelnök. Orbán Viktor azt mondta, “nekünk nem a migránsokkal van problémánk, hanem a brüsszeliekkel”. “Logikus, ha hívják szerencsétleneket, akkor jönnek. A mi esélyünk most, hogy a népszavazással a küllők közé tegyük a botot, remélve, hogy a magyar példa hullámot vált ki Európában, és a jövő tavaszi választások után már egy más elit kerül az unió intézményeibe. Ne felejtsük el, hogy a nihilisták elitje a mi Közép-Európánkra is mint átalakítandó, felhígítandó területre gondol” – mondta Orbán Viktor.

“Én minden európai fórumon elmondom, hogy ha tényleg segíteni akarunk, ott segítsünk, ahol valóban baj van, és akkor is először a keresztény embereken segítsünk. Ha Európa jót akar magának, és valóban egy közös haderő felállításában gondolkodik, tudnia kell uralnia a Földközi-tenger, mint belső tenger partvidékét, és ahogy a római hadvezérek tették, az üres, illetéktelen hajókat elsüllyeszteni. Természetesen azzal, hogy minden migránst kimentenek, de vissza is viszik a talán Líbiában felállítandó, két-hárommilliós menekülttáborba. Ám amikor illetékes fórumokon erről beszélek, néhányan ígéretesen tartózkodnak, de az európai elit még csak nem is érti a felvetést, hanem azon tanakodik, hogy hogyan lehetne még jobban és odaadóbban ellátni a világ özönlő szegényeit” – jelentette ki Orbán Viktor a kötcsei pikniken.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!