Keresés

Orbán szerint be kéne perelni Goodfriendet

Orbán Viktor péntek reggel interjút adott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának. Beszélt John McCain amerikai szenátor szavairól, Vida Ildikóról és a vasárnapi zárva tartásról. A miniszterelnök interjújának lényegét összeszedte a Cink.

  • A kormányfő szerint John McCain megmondásai magát a megmondót minősítik, Orbán Viktor mindig tisztelettel fog a róla beszélni, de minapi állításai szélsőségesek, és nemzeti függetlenségünk támadás alatt áll, az ország energia- pénzügyi és kereskedelmi függetlensége nem tetszik azoknak, akik 2010 előtt haszonélvezői voltak a függőségnek.
  • Orbán beszélt Vida Ildikó NAV-elnökkel, és arra jutottak, hogy beperlik André Goodfriend amerikai ügyvivő. Arra a kérdésre, hogy lesz-e magyar kitiltási lista, Orbán Viktor azt mondta, úgy fognak eljárni, ahogy egy függetlenségére büszke államnak el kell járnia.
  • A Déli Áramlat lehetősége bezárult, ezt tudomásul kell venni, Ukrajnát elkerülő gázra azonban szükségünk van.
  • Azzal, hogy az állam megvette a Budapest Bankot, az adófizetők jól fognak járni, és alighanem összevonás jön a korábban megvett MKB-val.
  • Orbán személy szerint támogatja a vasárnapi zárva tartást
  • Szóba került a veszprémi időközi választás is, erről Orbán azt mondta: a Fidesz elnöksége már döntött az indítandó jelölt személyéről, de ez egyelőre titok, úgyhogy nem tudni, nem Simicska Lajos-e az, mivel azt viszont tudni, hogy nem a korábban emlegetett Ovádi Péter.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!