Keresés

Orbán nem tudja, mi alapján kritizál Obama

A kormány nem találja Barack Obama kritikájának alapját – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Az amerikai elnök szerdán beszélt arról, hogy sok országban, köztük Magyarországon is „nyílt megfélemlítés” zajlik a civil társadalommal szemben.

„Tudomásul vesszük, hogy ez a mondat elhangzott. Ennek a mondatnak mi nem találjuk a ténybeli alapját”. Ennyit reagált Orbán Viktor Barack Obama mondataira, amelyekben az amerikai elnök Egyiptommal, Azerbajdzsánnal és Oroszországgal emlegette egy lapon Magyarországot. Obama szerint ezekben az országokban „a végtelen szabályozások és a nyílt megfélemlítés egyre nagyobb mértékben irányul a civil társadalom ellen”.

Magyarország korábban hivatalos választ is adott az amerikai félnek. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményében szintén az szerepelt, hogy a kritikáknak nincs ténybeli alapjuk, sőt azt is hozzátették, hogy „a magyar nép szabadságszerető nép, ezért nem viselné el a szabadságnak semmilyen korlátozását”.

Az ügyről Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője is beszélt, aki szerint lehetséges, hogy Obama nem volt a megfelelő birtokában, amikor így beszélt Magyarországról. Hasonlóan nyilatkozott Kósa Lajos Fidesz-alelnök is, aki szerint Obama nincs tisztában a magyarországi folyamatokkal, és azt sem tudja, melyik Magyarország harmadik legnagyobb városa.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!