Keresés

Orbán mellé állt a Célpont stábja

A miniszterelnök mellé állt a Simicska-Orbán médiaháborúbán a Hír Tv Célpont című műsorának stábja. A szerkesztők reggel felmondtak, szerintük ugyanis Orbán Viktor “nem geci”. Eközben a Magyar Nemzetnél politikával akarják megtölteni a hétvégéi magazinmellékletet is.

Egy Youtube-ra kitett videóban mondott fel a Hír Tv Célpont című műsorának stábja. A négy szerkesztő azt mondta, eddig bírták. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó médiumok vezetői február 6-án felmondtak, mert nem értettek egyet azzal, hogy a tulajdonos kormánykritikusabbá akarja tenni például a Magyar Nemzetet és a Hír Tv-t.

Simicska Lajos ezután több újságnak is azt nyilatkozta, árulásnak tekinti a felmondást, amit Orbán Viktor miniszterelnökhöz kötött. Orbánt pedig többször is gecinek nevezte. A Célpont ma megjelent videójában a négy szerkesztő azt mondta, “szerintünk Orbán nem geci”.

Az Index cikke szerint a Magyar Nemzetnél is átalakítások zajlanak, Fehér Bélát,a lap szombatonként megjelenő, Magazin című mellékletének szerkesztőjét azonnali hatállyal elbocsátották. Fehér negyven éve dolgozott az újságnál, az Index szerint azért távolíthatták el, mert az új lapvezetés a hétvégi magazint is politikai célokra kívánja felhasználni.

Egyes újságírók fizetését csökkentették,és másodhegedűsök kerültek helyzetbe. Közben visszakerült a laphoz az előző főszerkesztő Liszkay Gábor által korábban elbocsátott Lőcsei Gabriella és Ugró Miklós is.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!