Keresés

Orbán megvédi Magyarországot a bevándorlóktól

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szolidaritást hirdetett a gyászoló francia emberekkel, de igyekezett megnyugtatni a magyar közvéleményt, hogy hazánkban nincs terrorfenyegetettség. Közölte: Magyarország nem kér a bevándorlókból.

Orbán a műsorban azt mondta: “általában azt tudom mondani, és ez érvényes a világgazdaságra, a világpolitikára, bevándorlásra, terrorizmusra is, hogy egy olyan év előtt állunk, vagy lehet, hogy egy olyan korszak előtt is, amikor minden bizonytalan. Arra kell törekedni, hogy egy bizonytalan világban biztonságos Magyarországunk legyen.”

A következő évnek Orbán szerint ez a feladata, és szerinte ez megoldható feladat.

A miniszterelnök hozzátette, hogy most tudna mondani, és persze korábban is mondta már, hogy  a kormánynak átgondolt és határozott álláspontja van az európai bevándorláspolitikáról – azt a mostani formájában rossznak tartja, majd hozzátette:

“Magyarországot meg akarjuk védeni a bevándorlóktól, nem akarunk a bevándorlók célpontjává válni, de nem izéléses dolog ma az ész hangján beszélni, mikor még a lélek van megrendülve. Most még a gyász és az együttérzés kifejezésének ideje van.”

Orbán álláspontja nem új a bevándorlással kapcsolatban

Tavaly ősszel egy sajtótájékoztatón például úgy nyilatkozott: Magyarországnak nincs szüksége bevándorlásra, sőt, azt meg kell állítani. A kormányfő szerint ebben a kérdésben a magyar kormány az EU-étól eltérő álláspontot képvisel, ezt tusnádfürdői beszédében is hangsúlyozta korábban.

A nyáron a német Bildnek adott interjújában Orbán azt mondta, hogy a képzett munkaerő hiányát nem lehet a bevándorlással megoldani, nem sokkal később egy konferencián pedig úgy fogalmazott: „az EU-n belül biztosítani kell a munkaerő szabad áramlását, az unión kívülről érkező bevándorlást azonban le kell állítani, jelentősen le kell fékezni”.

Legélesebben a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2014-es külképviselet-vezetői értekezletén fogalmazott, ahol egyenesen bűncselekménynek nevezte az illegális határátlépést. Orbán akkor azt is hozzátette: a liberális felfogású országok támogatják a bevándorlást, sőt lassan az illegális migrációt is.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!