Keresés

Orbán: Európának nem kellenek a menekültek

Orbán Viktor szerint Európának nincs szüksége bevándorlókra, ezért nemzeti konzultáción fogja megkérdezni az embereket, hogy őrizetbe kell-e venni, és dolgoztatni kell-e az illegális bevándorlókat. A miniszterelnök elismerte, hogy a felvetései ellentétesek az EU szabályaival, de szerinte ezek buta szabályok. 

Nemzeti konzultációt indít a kormány a menekültekről , jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában ma reggel, miután tegnap részt vett a témában tartott rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozón. Az EU vezetői ott úgy döntöttek, megháromszorozzák a pénzt, amit eddig a Földközi-tengeren Európába tartó menekültek mentésére fordítottak. Orbán ma azt mondta, Európa határait meg kell védeni:

Európának nincs szüksége bevándorlókra, inkább jó család- és foglalkoztatáspolitika kell.

Orbán szerint már meg is állapodtak a nemzeti konzultáció kérdéseiben. Ezek közt olyanok lesznek, mint hogy:

  • Egyetért-e azzal, hogy az illegális határátlépőket őrizetbe kell venni?
  • Egyetért-e azzal, hogy az illegális határátlépőket azonnal vissza kell toloncolni?
  • Egyetért-e azzal, hogy  amíg Magyarországon tartózkodnak, addig munkát kell végezniük az itteni létfenntartásuk költségeinek fedezésére?

A miniszterelnök elismerte, hogy ezek a felvetések ellentétesek az EU szabályaival, de szerinte ezek ezek „buta szabályok, mert megbénítják a tagállamokat”. Orbán szerint amíg a menekültek továbbmehetnek, addig nincs nagy baj Magyarországon, de azt nem fogják megengedni a németek meg az osztrákok az idők végtelenségéig, hogy az EU területére illegálisan belépő emberek szabadon menjenek az ő országaikba”.

Nem lehetünk olyanok, mint egy lukas sajt, hogy ki-be járkálnak a határainkon. Ám nem elég Európa határait megvédeni, eközben olyan politikát is kell folytatni, amely segíti a menekülni vágyókat abban, hogy ott maradhassanak, ahol születtek,
Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!