Keresés

Orbán egy harmadik kerítést építtet a határra

Szerinte a mostani ideiglenes, sebtében felhúzott kerítés csupán, és ezért kell építeni egy mindennél biztosabb védvonalat ugyanoda.

Orbán Viktor szokásos pénteki Kossuth rádiós interjújában azt mondta, hogy még egy, nagyon komoly kerítéssort fognak felhúzni a déli határra – írja az Index.

Az építést akkor kezdik, amikor a belügyminiszter leadja a szükséges terveket. Orbán szerint a mostani, amúgy kétszeres, pengedrótos, hőkamerás, homoksávval határolt kerítés ideiglenes, sebtében felhúzott kerítés csupán, és ezért kell építeni egy mindennél biztosabb védvonalat ugyanoda.
Érdekesség, hogy az interjú egy másik pontján a miniszterelnök még a jelenlegi kerítés hatékonyságáról beszél. A riporter felvetésére, miszerint a nyugati országok a Magyarországról érkező menekülteket küldenék vissza hozzánk, Orbán azt válaszolta:

Nincs kit visszatoloncolni Magyarországra, mert ide a madár sem tud ellenőrzés nélkül berepülni. A magyar-szerb, és a magyar-horvát határt légmentesen lezártuk”.

A mindent visszatartó szuperkerítésre amúgy egy többszörösen hipotetikus helyzet miatt van szükség. Orbán szerint lehetséges, hogy a török politika megváltozik, ebben az esetben lehetséges, hogy a törökök tovább engedik a náluk lévő menekülteket, és ha ez a kettő teljesülne, akkor előfordulhat, hogy

több 100 ezer migráns jelentkezik a határon, és azokat akár erővel kell visszatartani” – idézi az Index a miniszterelnök szavait.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!