Keresés

Orbán: a bevándorlást meg kell állítani

Orbán Viktor Párizsban veszedelmesnek nevezte a bevándorlást, és közölte: Magyarország nem tud menedéket nyújtani a gazdasági okokból érkezőknek, csak azoknak, akik az életüket mentve menekülnek Európába.

Politikai okokból, az életüket mentve elmenekülőknek meg kell adni, ami jár, de a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani – közölte Orbán Viktor vasárnap Párizsban az M1 Híradó tudósítójával. A miniszterelnök a francia fővárosban számos magas rangú vezetővel a Charlie Hebdo szatirikus hetilap újságíróinak meggyilkolása, és az azt követő terrorista akciókban elhunyt áldozatok tiszteletére tartott megemlékezésen vett részt.

A miniszterelnök szerint egy szigorú, a bevándorlást korlátozni akaró politikának kellene polgárjogot nyernie Európában. „A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont” – mondta a miniszterelnök.

Orbán szerint Európa többi részéhez képest bár Magyarországon kevés bevándorló él, ám ők megtalálták a számításukat: önálló egzisztenciát tartanak fenn, dolgozni akarnak, képzettségük is van, és valóban keresik a helyüket a magyar társadalomban, munkás emberként, dolgozó vállalkozóként. A most velünk együtt élő kisebbségekkel nincsen probléma és a számuk sem növekszik úgy, hogy „az fejfájást okozzon” – mondta Orbán.

„Ugyanakkor nagyon határozottan világossá kell tenni, hogy mi nem fogjuk megengedni, legalábbis amíg én vagyok a miniszterelnök addig biztosan nem…, hogy a bevándorlók célpontjává váljon Magyarország” – mondta. „Nem akarunk tőlünk különböző, kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani” – tette hozzá.

A megemlékezéssel kapcsolatban Orbán azt mondta: megemeli a kalapját a franciák demokratikus életösztönei előtt. Orbán Viktor legutóbb pénteken a Kossuth Rádióban beszélt a bevándorlásról. Erről itt írtunk részletesebben.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!