Keresés

Önkormányzati hivatalnokoknak és közmunkásoknak is telefonálgatniuk kell a népszavazás sikeréért

Egész héten mennek a telefonhívások munkaidőben, de még szombaton is dolgozniuk kell a Pest megyei kistelepülés hivatalnokjainak.

Nem elszigetelt eset volt, amiről kedden írt a 444.hu, miszerint arra utasítottak hivatalnokokat, hogy külön kiosztott telefonokkal, Kubatov-listával és egy Fidesz-KDNP-s logóval ellátott kétoldalas útmutatóval felfegyverkezve egy-egy vidéki szavazókörzetben hívogassanak szavazókat, és győzködjék őket a népszavazás fontosságáról. Közhivatalnokként, munkaidőben, pártutasításra.

Azóta a lap több hírt is kapott hasonló esetekről. Ezekben közös, hogy a hivatalnokok tisztában vannak vele: ha kiderül, hogy beszéltek a sajtóval, akkor elvesztik állásukat.

A 444.hu egyik forrása egy Pest megyei kistelepülésről írt, és részletesen beszámolt a mozgósítás folyamatáról. Náluk nem csak előkészületek voltak, mint a minisztériumban: ezen a héten már „folyamatosan mennek a telefonálgatások, reggeltől délutánig, még szombaton is lesznek”.

Tehát náluk is munkaidőben kell a népszavazás sikeréért dolgozni. A hivatalban közmunkások is dolgoznak, nekik is kötelező beszállni a telefonálgatós munkába. A hivatalt fideszes önkormányzati képviselők utasítják erre, ők szervezik és irányítják az ezzel kapcsolatos teendőket.

Neki nem azzal kell kezdenie a mondókát, hogy „Jó napot, a Fidesz nevében telefonálok, kényszerbetelepítés, van egy perce?”, hanem azzal, hogy „Üdvözlöm, XY országgyűlési képviselő munkatársa vagyok, (…)”. Állítása szerint minden pont ugyanúgy ment, mint ahogy a 444.hu keddi cikkében szerepelt.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!