Keresés

Ökotárs: A Kehi jelentésében nincsenek konkrétumok

Nem lehet érdemben reagálni a Kehi jelentésére, mert nincs bennük semmi konkrétum , mondta Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal többek közt hűtlen kezelés és költségvetési csalás gyanúja miatt jelentette fel a norvég pénzeket kezelő szervezetet.

„Nagyon nehéz, sőt lehetetlen érdemben reagálni általánosságokban megfogalmazott, tényekkel alá nem támasztott vádakra. Ha úgy találták, hogy szabálytalanságok történtek, akkor le kellett volna írni: ki, mit követett el milyen összegben” – monda Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója az MTI-nek. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) azok után tett feljelentést az Ökotárs ellen, hogy a szervezetnél lezárult a több hónapon át tartó vizsgálat.

A Kehi 63 projektet vizsgált a Norvég Civil Támogatási Alap forrásait kezelő Ökotársnál, és összesen 61 szabálytalanságot talált, amelyek a hivatal szerint hűtlen kezelésre, költségvetési csalásra, magánokirat-hamisításra és a jogosulatlan pénzügyi tevékenységre utalnak. Móra szerint viszont a dokumentum nem is nevezhető igazából jelentésnek. „Egy érdemi vizsgálati jelentésben konkrétumok vannak és nem szerepelnek olyanok, hogy „előfordult az is”, „megtörtént az is”, illetve „volt olyan eset is”- mondta.

Móra szerint ők is csak a sajtóból és a kormány honlapjáról értesültek a vizsgálat lezárásáról, amit eleve jogsértőnek találnak, mivel a szabályok szerint a Kehinek meg kellene osztania velük a jelentést, hogy észrevételeket tehessenek.

Az Ökotárssal kapcsolatos korábbi cikkeink itt olvashatók.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!