Keresés

Nyomoznak a menekültrugdosó operatőr ellen

Nyomozást rendelt el az ügyészség az ellen a nő ellen, aki operatőrként menekülteket bántalmazott kedden a Röszke melletti rendőrségi gyűjtőpontnál. Az ügyben a szegedi rendőrség nyomoz, fokozott ügyészségi felügyelet mellett.

Garázdaság vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szegedi Járási Ügyészség azzal az operatőrrel szemben, aki szerdán több embert is bántalmazott a röszkei rendőrségi gyűjtőpontnál. A Jobbikhoz köthető N1TV operatőre a helyszínen készült felvételek tanúsága szerint megrúgott egy gyereket, egy gyerekével futó férfit pedig elgáncsolt, amikor a menekültek kitörtek a gyűjtőpontot őrző rendőrök gyűrűjéből.

Az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság nyomoz majd, fokozott ügyészségi felügyelet mellett. Azt is vizsgálják, megállapítható-e a garázdaságnál súlyosabban minősülő bűncselekmény is. A Helsinki Bizottság szerint esetben felmerülhet a többrendbeli, közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúja is, amiért akért 7,5 év börtönt is ki lehet szabni.

A keddi eset után a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd Magyarországért közleményt adott ki arról, hogy feljelentést tesznek az opeartőr ellen. Az opertőrt az N1TV kedd este kirúgta, amivel az ügyet lezártnak tekintik. 

A nő tette bejárta a világsajtót is.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!