Keresés

Nyomozás indult az Alföldi utcai gyermekotthonban

A rendőrség erőszakos közösülés gyanúja miatt rendelt el feljelentéskiegészítést, majd szeptember 9-én nyomozást kezdett.

A rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított az Alföldi utcai gyermekotthonban történtek miatt, írja az Index a Magyar Nemzetre hivatkozva.

Polt Péter legfőbb ügyész írásbeli válasza alapján, amelyet a PM-es Szabó Tímeának adott, a rendőrség erőszakos közösülés gyanúja miatt rendelt el feljelentéskiegészítést, majd szeptember 9-én nyomozást kezdett. Már több tanút kihallgattak, és újabbak meghallgatását is tervezik.

Az ügyben a fővárosi Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság tett bejelentést. A bejelentés szerint a nevelők nemi erkölcs elleni és más bűncselekményeket követhettek el az intézetben lakó kiskorúak ellen.

A Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (Tegyesz) Alföldi utcai, I. Számú Befogadóotthonával kapcsolatban korábban olyan vádak jelentek meg a sajtóban, hogy ott a dolgozók szexet vártak a kiskorúaktól játékért vagy magasabb zsebpénzért cserébe. A gyermekotthonban zajló feltételezett szexuális zaklatásokról és visszaélésekről elsőként a Bors adott hírt, az érintett gyerekek szerintük 9–10 és 13–15 évesek. A Bors szerint az egyik 15 éves lány teherbe is esett a nevelőjétől.

Az ügyben már korábban is vizsgálódott rendőrség, de akkor nem sikerült megerősíteni, hogy visszaélések történtek volna. Az intézmény belső vizsgálata sem tárt fel olyan eseményt, amely miatt beavatkozásra lett volna szükség.

Az Abcúg korábban arról írt, hogy az intézet egyik lakójának 44 éves barátja akarta hamis vádakkal befeketíteni az intézményt, mert elválasztották 16 éves barátnőjétől. A 44 éves férfi a Magyar Nemzetnek azt mondta: nem személyes bosszúvágy motiválta. Korábban ugyanis jelezte a gyermekvédelmi főigazgatóságnak, hogy párját jogsértések érték, de válaszul az intézmény megfenyegette őt.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!