Keresés

Nyomoz a rendőrség Pukli István ellen

Nyomoz a rendőrség Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója ellen. Puklit a különböző feljelentéseiről ismert Tényi István bevárosi fideszes képviselő jelentette fel.

Feljelentették Pukli Istvánt, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját, a Tanítanék mozgalom egyik vezetőjét, és a rendőrség nyomozást rendelt el az ügyben – írja a Blikk. A tanártüntetések meghatározó figurájának számító Puklit Tényi István belvárosi fideszes képviselő jelentette fel, közfeladati helyzettel visszaélés bűntettének gyanújával.

A korábban más, nagy közfigyelmet kiváltó ügyekben is több különböző feljelentést tevő Tényi szerint az ő igazgatói tevékenysége miatt kellett felmondania az egyik tanárnak, mert amikor polgári engedetlenséget hirdetett a kormény oktatáspolitikéja ellen titlakozva, nem kérte ki a tantestület véleményét.

„A felmondását leadó pedagógus veszélyesnek tartotta a megfogalmazásokat, valamint kifogásolta azt is, hogy a média intézményben való nagyfokú jelenléte ellehetetleníti az iskolai oktatást. Ez ellen az intézmény vezetője semmit nem tesz. A helyzetet tulajdonképpen ő maga idézte elő. Az intézmény vezetője később maga is utalt rá, hogy a tiltakozó pedagógusnak távoznia kell az intézményből” – írta a feljelentésben Tényi a Blikk szerint.

A feljelentő szerint jogellenes volt az iskola elé szervezett tüntetés is, többek között mert a sztrájktörvény szerint előtte egyezteni kell a munkaadóval, polgári engedetlenségről pedig csak akkor lehet szó, ha minden, törvény által megszabott lehetőséget kimerítettek. Pukli ellen a BRFK Bűnügyi Szervek Kiemelt Ügyek Főosztálya Bűnügyi Támogató Osztály nyomoz.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!