Keresés

Nyolc hónapos terhes nőt rendeltek be határvadász-toborzóra

A munkaügyi központban azt mondták neki, ha nem megy, kizárják a közmunkából.

Egy kaposvári kismama hiába jelezte a toborzó előtt, hogy nyolc hónapos terhes, és hamarosan szülni fog, a munkaügyi központot ez sem hatotta meg, így is berendelték a rendőrségi határvadász-tájékoztatóra. Ezért a terhes nőnek oda-vissza száz kilométer kellett utaznia Marcaliba, hogy ott megtudhassa, mit tehetne Európa védelméért – írja a 444.hu.

Korábban a a Kisalföld írt arról, hogy a közmunkásoknak kötelező megjelenniük a határvadász-tájékoztatókon, mert ha nem mennek, kidobhatják őket a programból. Erre akkor a Honvédelmi Minisztérium úgy reagált, hogy „a megjelenteknek a szolgálat vállalása nem kötelező, ez egy lehetőség”.

Ezzel szemben a sorozásra behívott, terhes nő a Sonline.hu-nak azt mondta, pénteken kapott egy hivatalos papírt, amit az anyja vett át. Mivelnem akart száz kilométert utazni, így felhívta az illetékes munkaügyi központot, és jelezte, hogy nyolc hónaposan nem akar csak ezért buszozni.

Bár jeleztem, nagyon szívesen küldök orvosi igazolást, sőt leleteket is, közölték, hogy nem tehetnek semmit, mindenképpen meg kell jelennem, különben kizárhatnak a közmunkából, hiszen a törvény szerint a felajánlott lehetőségeket nem lehet visszautasítani. Így aztán hétfőn reggel kilenckor meg is jelentem, szerencsére a szüleim el tudtak vinni kocsival” – mondta arról, hogyan utasították vissza.

Mikor aztán az előadást tartó rendőrök meglátták, hogy terhes, amit ilyenkor már tényleg nem nehéz észrevenni, közölték vele, hogy elég aláírnia a jelenléti ívet, és mehet is. Az útiköltségét persze nem térítették meg.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!