Keresés

Nyitva az osztrák határ, vonatra szállhatnak a menekültek

Óránként indulnak vonatok a Keletiből Hegyeshalomra, a menekültek már nem indulnak el gyalog, hanem jegyet vehetnek, és felszállhatnak a vonatokra. Az osztrák-magyar határ még mindig nyitva.

Az osztrák-magyar határ nincs lezárva a menekültek előtt, Ausztria folyamatosan fogadja a Magyarországról érkezőket – írja az Index. Bár a vámosszabadi befogadóállomásról gyalog indultak el menekültek Győr felé, a tömeges gyaloglás vasárnap reggelre megszűnt, a menekültek a Keleti pályaudvaron vesznek egy jegyet a hegyeshalmi vonatra, felszállnak, a határon pedig átsétálnak, ahol az osztrák hatóságok buszra, majd vonatra rakják őket.

Az Index munkatársa szerint jelenleg nagyjából háromszáz menekült van a Keleti pályaudvaron. Ők folyamatosan vásárolják a jegyüket Hegyeshalomig, a vonatokra zavartalanul felszállhatnak.

Közben a MÁV kitett a pályaudvaron arab nyelvű tájékoztatókat arról, hogy mikor mennek a vonatok Hegyeshalom felé. Az is ki van írva, hogy csak addig engedik fel a menekülteket, amíg nem telik meg a vonat. Ezen kívül angol nyelvű tájékoztatót is osztanak arról, hogy csak útlevélre vagy személyire adnak el nemzetközi jegyeket. A menekültek számára ez nem jelent különösebb korlátozást, hiszen ők úgyis Hegyeshalomig mennek vonattal, majd onnan gyalog át a határon, ahol az osztrákok buszokkal várják őket – írja a lap.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!