Keresés

A Népszabadság helyén épül újra a Fidesz médiabirodalma

Péntek délutánra nagyjából 30 egykori Népszabadság dolgozótól váltak meg a Mediaworks új vezetői közös megegyezéssel. Eközbn a Magyar Idők adminisztrációs munkatársai már a bezárt napilap egykori székházában dolgoznak – írja a 444.hu.

A legnagyobb példányszámú országos napilap kiadását október 8-án függesztette fel a cég, majd a tulajdonos, a Vienna Capital Partners (VCP) a Népszabadságot is kiadó Mediaworks Zrt. -t eladta a a Mészáros Lőrinc-közeli Opimus Pressnek. Ezzel a Mediaworks élére Liszkay Gábor, a fideszes média egyik kulcsszereplője került, aki 15 évig a Magyar Nemzet volt főszerkesztője, majd miután Simicska Lajos szembefordult Orbán Viktorral, megalapította a Magyar Időket.

A 444.hu úgy tudja, a Liszkay vezette menedzsment egyenként tárgyal a megszüntetett Népszabadság egykori munkatársaival. Várhatóan egy-két héten belül távozik a Népszabadság 70-80 fős állományának döntő része. A csoportos leépítést igyekeznek elkerülni, tartva az elhúzódó jogvitával, a munkaügyi bíróság bevonásával járó még nagyobb nyilvánosságtól.

Eközben  lassan megkezdődhet a Fidesz-közelbe került Mediaworks és a kormány lapjának, a Magyar Időknek az egymáshoz közelítése. A politikai újságokat és a Karc FM rádiót Liszkay Gábor gyúrja össze, és ezekkel olvadhat össze a Mediaworks birtokában lévő megyei lapok központi szerkesztősége is.

Liszkayéknál marad a jövedelmező Nemzeti Sport, és megtartják a Világgazdaságot is, amelynek főszerkesztője, Mezősi Tamás már közös megegyezéssel távozott, helyére a Magyar Időktől érkezett Deák Bálint. A 444 úgy tudja, a VG több munkatársa követi majd Mezősi példáját.

S míg Liszkayék korábban a Lurdy Házban béreltek szerkesztőségi helyiségeket, most átköltözhetnek a Népszabadság korábbi Bécsi úti székházába, a Magyar Idők adminisztrációs munkatársai közül már többen odaköltöztek.

A magazin- és bulvárjellegű Mediaworks-termékek – például a Barco vagy a Hot! magazin – pedig a Habony Árpád által felügyelt bulvármédiánál köthetnek ki.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!