Keresés

Nemzetközi díjat nyert a netadóellenes tüntetés

A civil szervezetek legnagyobb európai díját nyerte a tavalyi internetadó elleni tüntetéshullám, mert a kormány a tiltakozások hatására teljesen elállt az adó bevezetésétől. A díjat októberben, Strasbourgban adják át. 

A „Százezren az internetadó ellen” csoport kapta az Európai Civil Fórum európai demokratikus állampolgársági díját, ami a civil szervezetek legnagyobb európai elismerése, írja a 444.hu. Az indoklás szerint azért osztottak ki a díjat, mert a kormány teljes egészében lemondott az adó bevezetéséről.

_HDA4310
Fotó: Hajdú D. András

Az átadó október 22-én, Strasbourgban, az Európa Tanács épületében lesz, ahol négy kategóriában osztanak elismerést: legjobb médiaprojekt, legjobb civil szervezet, az év embere és a legjobb állampolgári kampány. A netadó-ellenes tüntetések az utóbbit nyerték meg. Gulyás Balázs, a tiltakozások főszervezője szerint  „a tavalyi internetadó elleni tiltakozás megmutatta, az Orbán-kormány nem képviseli a többséget. A díj segíthet egyértelművé tenni az európai közvélemény felé: Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és politikájával”.

A tavaly őszi tiltakozáshullám több tízezer embert vitt az utcára, a legnagyobb tüntetésről szóló galériánkat itt találja.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!