Keresés

Németh Szilárd elmondta, kiket takarítana el: TASZ, Helsinki, Transparency

A TASZ-t, a Helsinki Bizottságot és a Transparency Internationalt takarítaná el az útból Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke. Szerinte ezek csak álcivil szervezetek, amelyeket azért hoztak létre, hogy befolyásolják egy ország politikáját anélkül, hogy részt kellene venniük a választásokon.

Keddi sajtótájékoztatója után már konkrétan is elmondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, hogy kire gondolt, amikor azt mondta: „ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani”.

Németh az ATV-nek adott szerdai interjújában azt mondta, szerinte konkrétan a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International azok a szervezetek, amelyeket vissza kell szorítani Magyarországon, mert „mindenféle legitimációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába.”

„Véleményem szerint ezek a civil szervezetek csak a születéseiknél és a főnökeiknél fogva tartoznak Soroshoz, amikor létrehozzák ezeket a civil szervezeteket pontosan tudják, hogy nem civil szervezetet hoznak létre, hanem olyan civil szervezetet, amik be akarnak szólni a politikába. Azért hozzák létre ezeket a szervezeteket, hogy befolyásolják az adott ország politikáját, úgy, hogy nem kell részt venniük a választásokon” – mondta. 

Úgy véli, a kormány által kifogásolt szervezetek létrehoztak egy párhuzamos világot, „ahol ott vannak a tudósaik, jelentéseik, ezt egy milliárdos finanszírozza, és politikai kérdésekben nyilvánulnak meg”. Németh szerint mindez tetten érhető volt az illegális bevándorlással kapcsolatos kampány idején is.

Ahogy korábban megírtuk, már Kövér László házelnök előtt van az a törvénymódosítási javaslat, ami feltehetően vagyonnyilatkozatra kötelezné a nem kormányzati szervezetek tisztségviselőit.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!