Keresés

Nem tüntethet a Szolidaritás

Furcsa indoklással utasította el a rendőrség a Szolidaritás Operaház előtti tüntetését, ahol Mécs Imre is beszélt volna. Az elutasítás okaként azt írták: „lehetetlen cél”. 

Nem engedélyezte a rendőrség a Szolidaritás Mozgalom Operaház előtti tüntetését. A szervezet közleménye szerint a rendőrség tegnapi indoklásban pusztán annyi szerepelt: „lehetetlen cél”. A Szolidaritás október 20-án jelezte, hogy tüntetést tartana az Andrássy úton, ahogy a Terrorelhárító Központ (TEK) is ezen napon rendelte el a terület lezárását. A Szolidaritás ezért többször is rákérdezett a rendőrségnél, hogy szükséges-e további egyeztetés, de mindig nemleges választ kaptak, így most különösen meglepődtek a döntésen. Mivel a tüntetéseket legalább 72 órával előre be kell jelenteni, a Szolidaritás nem tud új helyszínt választani.

A Mozgalom felháborítónak és pitiánernek” nevezte, hogy a hatalom nem mer szembenézni saját állampolgáraival”, és azt írják, a kormány minden egyes lépése egyre jobban hasonlít azokra az időkre, amelyeket a legélesebb jelzőkkel bírál”. A tüntetésen felszólalt volna Mécs Imre is, aki részt vett az 56-os forradalom szervezésében, ezért először halálra, később pedig életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!