Keresés

Nem tetszett a tüntetés a netadóellenes szónoknak

Kritizálta a tegnapi tüntetést, és demonstrációt jelentett be január 2-ra Váradi Zsolt iwiw-alapító, a korábbi netadós tüntetések egyik szónoka. Váradi azt írja, a következő hetekben fórumokon beszélik majd meg, hogyan képzelik el az élhetőbb Magyarországot, így januárban már konkrétumokkal állhatnak az emberek elé. 

A tegnapi budapesti tüntetés szervezői nem tudták pontosan, miről akarnak beszélni, hogy mit akarnak üzenni, és hogy mivel akarják hazaküldeni a tüntetőket – írta Váradi Zsolt, a korábbi netadós tüntetések egyik szónoka a Facebookon. Az iwiw alapítója szerint óriási felelősség több tízezer embert összehívni egy tüntetésre, tegnap pedig sokaknak csalódottan kellett távozniuk.

Váradi azt írja, azért nem vállalt szerepet a tegnapi tüntetésen, mert az elmúlt héten már nem érezte azt az „elkötelezett, kooperatív és konszenzuskereső” attitűdöt, amit a korábbi tüntetések előtt tapasztalt. Ettől függetlenül üdvözli Horváth András egykori adóellenőr és Karancsi Tibor, az olajbotrány kirobbantójának kezdeményezését a korrupcióval szemben fellépők védelmének érdekében. Váradi szerint ehhez az kell, hogy a területen tevékenykedők közös fórumokon vitathassák meg az állam kontrollálásának normáit és egy optimális adórendszer jellemzését, mert olyan rendszerre van szükség, ahol „adózni nem ciki, hanem erény”.

Váradi egyúttal bejelentette azt is, hogy tüntetést szerveznek január 2-ra, az Operaház előtti demonstráció harmadik évfordulójára. Azt írja, itt nem egyszerűen a rendszerrel szembeni elégedetlenségüknek fognak hangot adni, hanem arról is beszélnek majd, hogy hogyan képzelnek el egy élhetőbb Magyarországot. Ennek a megvitatásában segítenek majd a tematikus fórumok és „a társadalom szerveződései számára” tervezett új közösségi portál.

Tegnap este a szabadegyetemek és a fórumok fontosságáról beszélt az Abcúgnak  a netadós tüntetések vezérszónoka, Füzessi Károly is, aki szerint a tegnapi megmozdulás nem segíti az általuk kitűzött cél elérését.

A tegnapi eseményekről szóló percről percre tudósításunkat itt, a képgalériánkat pedig itt találja.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!