Keresés

Nem akar nőni a Fidesz népszerűsége

Hiába pörgeti a bevándorlóellenes kampányt a Fidesz, a kormánypártok támogatottsága továbbra is stagnál a Tárki közvélemény-kutatása szerint. 

Csak a bizonytalanok száma nőtt az elmúlt negyedévben, a parlamenti pártok támogatottsága változatlan  – derült ki a Tárki júliusi felméréséből. A teljes népességben a kormánypártok áprilisban 23, júliusban pedig 22 százalékon álltak, ami hibahatáron belüli elmozdulásnak számít.

A Jobbiknál is egyszázalékos a változás: a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága 14-ről 13 százalékosra változott. Az MSZP tíz és tizenegy, a Demokratikus Koalíció (DK) öt és négy, az LMP három és kettő, az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért pedig egy-egy százalékot kapott áprilisban, illetve júliusban. A bizonytalanok száma ugyanakkor 40-ről 45 százalékra nőtt.

Ami a biztos pártválasztókat illeti, a Fidesz-KDNP áprilisban 38, júliusban pedig 39 százalékot kapott, miközben a Jobbikot mindkétszer 24 százalékosra mérték. Az MSZP áprilisban 17, most 19 százalékot ért el, a DK-nál ez az arány kilenc és nyolc, az LMP-nél pedig öt és négy százalék. Az Együttre a tavaszi egy után két százalék szavazna, a Párbeszéd Magyarországért pedig egy százalékon maradt. Az egyéb pártok támogatottsága négyről két százalékosra csökkent.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!