Keresés

NAV-vizsgálat indult az Energiaklub ellen

Házkutatást is tartottak, egy már lezárt, nemzetközi auditorok által már elfogadott projektet vizsgálnak. Az Energiaklub szerint ez a norvég ügy második felvonása lehet.

Házkutatást tartott az Energiaklub irodájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága csütörtökön. Az Energiaklub “Klímaválasz – Kapacitásfejlesztés a helyi klímaadaptációért” elnevezésű projektjét is vizsgálják, ezért elvitték a projekt szerződéseit és több mint 300 számláját, illetve a projektvezető, a projekttel kapcsolatos levelezését.

Az Energiaklub panaszt nyújt be a vizsgálatot elrendelő határozat ellen. Szerintük a vizsgált projektet áprilisban sikeresen lezárták, és 4 havonta beszámoltak a támogatást kezelő szervezetnek, ami az összes beszámolójukat elfogadta. Szeptemberben még egy nemzetközi auditor által lefolytatott vizsgálat is mindent rendben talált.

A projektben az ország 4 régiójának majdnem 100 településén több mint 140 önkormányzati döntéshozó, képviselő és tisztségviselő, illetve civil szervezet számára tartottak tréningeket arról, hogyan készülhetnek fel az az éghajlatváltozás hatásaira települési szinten.

Az Energiaklub szerint ez már a norvég ügy második felvonása lehet. 

A Norvég Civil Alap által támogatott szervezetek ellen maga Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezett KEHI-vizsgálatot két éve, de végül nem találtak semmilyen visszásságot.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!