Keresés

Nagy nevű gimnáziumok is beálltak az oktatáspolitika kritikusai közé

Két nagy hírű fővárosi gimnázium is csatlakozott az átgondolatlan oktatási reformok ellen tiltakozókhoz. Már majdnem ötszáz szervezet, és több mint 27 ezer ember állt be a Miskolcl indult kezdeményezés mögé.

A II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnázium és az ELTE Trefort Ágoston Gyakorológimnázium tanári karának többsége is csatlakozott a kormány oktatáspolitikája ellen tiltakozókhoz.

A miskolci Herman Ottó Gimnázium által közzétett nyílt levéllel indult tiltakozásoz hétfő délelőttig 497 szervezet – iskolák, szülői munkaközösségek, szakszervezetek.. stb. -, illetve több mint 27 ezer ember – tanárok, tanulók, szülők – csatlakozott

Elsősorban a túlzott központosítás, az átgondolatlan reformok, az adminisztráció megnövekedése miatt kritizálják az oktatási rendszer átalakítását. Múlt héten közzétettek egy újabb nyílt levelet, amiben a köznevelési kerekasztal életre hívását is követelték.

A csatlakozók számos panaszt felvetettek, ezekből itt szemléztünk, ezen a linken pedig interjút olvashat a tiltakozás élére álló tanárral.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!