Keresés

Mutatjuk, mit tehet, hogy ne maradjon le az Abcúg cikkeiről a Facebookon

Csak néhány kattintás, és továbbra is találkozhat Facebook-falán cikkeinkkel.

A legnagyobb közösségi portál, a Facebook január közepe óta módosult algoritmussal működik. Úgy állították be a rendszert, hogy a felhasználói kevesebbet lássanak az általuk kedvelt hírforrások tartalmaiból, és többet abból, amit barátai, ismerősei megosztanak.

Erre a lépésre az amerikai elnökválasztás idején eszkalálódott álhír- (angolul fake news) válság miatt szánta rá magát a cég, de a kamuhíreket és lájkvadász posztokat terjesztő oldalak elleni harc a fősodorbeli híroldalak elérését is komolyan megnyirbálja.

Márpedig mostanra nagyon sokan leginkább a Facebook-on keresztül tájékozódnak és olvasnak sajtótermékeket.

Ha ön is így van ezzel és nem szeretné, hogy az Abcúg cikkei eltűnjenek a szeme elől a közösségi oldalon, létezik egy művelet, amivel szabályozhatja, mit lásson a Facebook nyitóoldalán.

  1. A Facebookon a jobb felső sarokban lévő legördülő menüből válassza ki a Hírfolyam-beállításokat (News Feed Preferences).
  2. Kattintson az első lehetőségre, Az elsőként megjelenők beállítására (Prioritize Who To See First).
  3. A felugró ablakban ráklikkelhet azokra az ismerősökre és oldalakra, akiknek, amelyeknek a megosztásait a Facebook-fal tetején szeretné látni. Összesen 30 oldalt és ismerőst emelhet ki így.
  4. Itt az Abcúgot is bejelölheti, és ha megnyomja a Kész (Done) gombot, ezután sem maradunk le egymásról.

 

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!