Keresés

Miskolc nem kér a gyerekeknek járó meleg ételből

A Gyermekétkeztetési Alapítvány rászoruló gyerekeknek akart meleg ételt osztani a hétvégén Miskolcon, de a polgármester azt mondta, erre nincs szükség. Kriza Ákos inkább mással akar bekerülni a hírekbe. 

A Gyermekétkeztetési Alapítvány számos településen oszt meleg ételt a gyerekeknek a hétvégén, mert úgy tapasztalják, hogy az országban sok gyerek nem jut ételhez péntek délutántól hétfő reggelig. Az Alapítvány a miskolci önkormányzatot is megkereste, és felajánlotta a segítségét, a Népszavához eljutott levél alapján azonban Kriza Ákos, a város fideszes polgármestere elutasította az ajánlatot.

Kriza azt írta, nem tartja szerencsésnek, hogy Miskolcon élelmiszert osszanak, és nem ezzel, hanem

Miskolc fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a figyelem középpontjába kerülni.

Kriza hosszasan írt arról, hogy mi mindent tettek az elmúlt években azért, hogy javítsanak a gyermekek étkeztetésén, és azt javasolta az Alapítványnak, hogy

akciójuk helyszínéül más, elmaradottabb, saját helyzetén javítani és a figyelem középpontjába másként bekerülni nem képes településre essen a választásuk.

Koczák Szilvia, a városháza szóvivője a Népszavának  megerősítette, amit a polgármester írt, és azt mondta, tudomása szerint hétvégén is jut étel a gyerekeknek, de ebben nem teljesen biztos. Koczák azt mondta: Miskolcon nincsenek koldusok, ételt pedig csak ünnepek alkalmából osztanak a hajléktalan szállókon.

Az Alapítvány elnöke, Király Gábor szerint „lehet, hogy a polgármester elhiszi, amit mond, de az emberek tudják, mi az igazság”.

A magam egyszerű agyával képtelen vagyok felfogni, hogy pusztán a hamis látszat megőrzése érdekében becsületes politikus ilyet tegyen.

Az Abcúgon többször is foglalkoztunk már Miskolccal, az ebben a témában írt cikkeinket itt találja.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!