Keresés

Minőségi Újságírás Díjat nyertek az Abcúg munkatársai

Az Abcúg csapata a magyarországi középosztály helyzetét feldolgozó anyagával érdemelte ki a díjat.

Az Abcúg munkatársai: Tóth Sára, Szurovecz Illés, Hajdú D. András és Magócsi Márton kapták a decemberi Minőségi Újságírás Díjat.

Az Abcúg csapata A középosztály szabad, nem a rendszer rabszolgája című, a hazai középosztály helyzetét bemutató munkájával nyerte el a zsűri tetszését, mert az egy fontos és aktuális témát dolgoz fel hitelesen és hatásosan tálalva – olvasható az indoklásban.

Díjazott összeállításunkban arra kerestük a választ, hogy van-e ma Magyarországnak egy olyan középosztálya, amely valóban képes a politikai, gazdasági, kulturális rendszert befolyásolni, egy igazságosabb társadalmi berendezkedésért küzdeni. A több elemző cikket és multimédiás riportot magában foglaló anyagot itt nézhetik meg újra.

A díjat egy független újságíró-szakmai testület, a Főszerkesztők Fóruma adományozza havi rendszerességgel. A decemberi díjazott mellett a zsűri kiemelkedőnek tartotta még Nagy József és Pető Péter 24.hu-n megjelent interjúját Röhrig Gézával, Fülöp Zsófia Magyar Narancsban megjelent írását a szigorodó hazai börtönviszonyokról, illetve az indexes Mészáros Tamás kriptovaluták világát bemutató cikkét.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!