Keresés

Minden üres lakását rászorulóknak adja Szeged

A városi közgyűlés úgy döntött, az önkormányzat összes üres, gazdaságosan felújítható lakását helyreállítják, hogy aztán szociálisan rászorulók megpályázhassák azokat.

Az összes üresen álló, önkormányzati tulajdonú lakást felújítja és rászoruló családoknak adja majd ki a szegedi önkormányzat, jelentette be kedden Botka László, a város polgármestere az egyik bérlakás kulcsának átadása előtt tartott sajtótájékoztatón – írja az Index.

A szocialista politikus azt mondta, évek óta szakmai konszenzus van abban, hogy Magyarországon átfogó, államilag finanszírozott önkormányzati szociális bérlakásprogramra lenne szükség, ez azonban nem valósult meg. A szegedi közgyűlés viszont úgy döntött, az önkormányzat összes üres, gazdaságosan felújítható lakását helyreállítják, hogy aztán szociálisan rászorulók megpályázhassák azokat.

A polgármester azt mondta, tavaly 88, idén augusztus végéig 76 önkormányzati tulajdonú bérlakást állított helyre és pályáztatott meg az IKV Zrt., a város ingatlankezelő cége, szerdán pedig a közgyűlés pénzügyi bizottsága várhatóan dönt még ötven lakás felújításáról. A költségeket a cég az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérbeadásából befolyó pénzből állja. Van viszont nagyjából száz olyan, főként régi bérházakban található, kis alapterületű lakás, amelyeket a polgármester szerint gazdaságosan nem lehet felújítani, úgyhogy ezeket értékesítik.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!