Keresés

A MigSzol szerint Körmendre viszik fagyoskodni a bicskei menekülteket

Továbbra is sátrakba zsúfolják a menedékkérőket Körmenden, ahová most a MigSzol szerint húsz embert szállítottak el a bicskei táborból anélkül, hogy szóltak volna nekik. 

Húsz menedékkérőt költöztettek a bicskei menekülttáborból a körmendi sátortáborba, írja a 444.hu a MigSzol közleménye alapján. E szerint egyáltalán nem szóltak nekik a költöztetésről. 

A MigSzol szerint borzasztó körülmények uralkodnak Körmenden, azt írják: “A fagypont alatti hőmérséklet ellenére sátrakban szállásolják el őket, és fafűtéses kályhákkal látták el őket, amelyek édeskeveset jelentenek a farkasordító hidegben. Mivel folyamatosan táplálni kell a tüzet, és csak közvetlenül a kályha mellet van meleg ezért aludni sem tudtak az éjszaka folyamán”. A táborban dolgozók állítólag azt mondták nekik, hogy nyugodtan induljanak Ausztria felé, szabad az út.

A siralmas körmendi állapotokról korábban is írtunk már. Nyáron tűzforró katonai sátrakba zsúfolták a menedékkérőket, ahol hűtőszekrény sem volt, ősszel pedig a zuhogó eső idején sem változtattak a körülményeken. A MigSzol közleményében írtakról megkérdeztük a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalt is, ha választ kapunk, közöljük.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!