Keresés

Migránsnak nézték a kiránduló közmunkásokat

Autóbuszos kirándulásra vitta a bőszénfai közmunkásokat a polgármester, Pakson azonban migránsnak nézték őket, és rendőrt hívtak rájuk a helyiek.

Jutalomútra vitt két tucat közfoglalkoztatottat a bőszénfai polgármester a hétvégén, de a paksi ebéd előtt rendőrt hívtak rájuk egy parkolóban, mert migránsoknak hitték őket – írja a sonline.hu. Bőszénfa Mohács, Paks, és Dunaújváros volt az úti célja huszonnégy bőszénfai közfoglalkoztatottnak szombaton, mert az önkormányzat a polgármester vezetésével jutalomkirándulásra vitte őket az elvégzett munkájuk elismeréseként.

Az egyik paksi lakótelep mellett parkoltak le a két kisbusszal, a megbeszélthez képest kicsit előbb érkeztek, így maradt fél óra szabadidejük. “Alig telt el két-három perc, amikor megjelent egy járőrkocsi két fiatal rendőrrel, akik látva a Darányi Ignác Terv feliratú matricánkat a buszon, mindjárt mosolyogva, barátságosan mondták el, miért jöttek” – mondta Nyitrai István polgármester a lapnak.

Kiderült, lakossági bejelentés érkezett, hogy migránsok vannak a lakótelep parkjában, legalábbis annak hitték a bőszénfaiakat. A rendőrök végül kedélyesen elbeszélgetve, de először a gépkocsivezetőket, majd végül mindenkit igazoltattak, ezután magukra hagyták a csapatot.

– Egy kicsit azért bántott minket a történet, keserű volt a szánk íze, hiszen a fiúk és a lányok is keményen dolgoztak egész évben, s bennünk motoszkált, hogy úgy látszik, olyan időket élünk, hogy mindenki mindenkit feljelent, de szerencsére a kirándulás hangulatát mindez nem törte meg. Hazafelé már ugrattuk is egymást a történtekkel – mondta Nyitrai István.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!