Keresés

Pont Tiszaeszláron győzött a MIÉP

A Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) egyetlen településen, Tiszaeszláron indított polgármester-jelöltet az önkormányzati választáson. Nagy Tibor Barnabás a szavazatok száz százalékét szerezte meg, de ő volt az egyedüli induló.

Azt hihetnénk, hogy a MIÉP megszűnt a 2010-es választások után, amikor a radikális táborból csak pár ezer szavazatot sikerült gyűjteniük (0.03 százalék), vagy legkésőbb Csurka István 2012-es halálával, a párt azonban nagyon is aktív – írja a 444.

Az, hogy ráadásul pont Tiszaeszláron sikerült nyernie egy MIÉP-es jelöltnek, külön iróniát ad a dolognak. A település legutóbb tavaly került be a hírekbe azzal, hogy egy csapat náci Solymosi Eszter síremlékénél parádézott. Solymosi Eszter egy cselédlány volt, aki 1882 áprilisában boltba menet tűnt el a településen. Az eredménytelen keresése után elterjedt a szóbeszéd, hogy a lányt megölték a pészahra készülő zsidók.

A tiszaeszlári vérvád pere a maga korában egyedülállónak számított. Az 1883. augusztus 3-án kihirdetett ítélet végül kimondta azoknak a zsidó polgároknak a felmentését, akiket azzal vádoltak, hogy meggyilkolták Solymosit. Az vádlottakat sikeresen védő és az igazságot – miszerint a lány öngyilkosságot követett el – feltáró, a per idején még kezdő ügyvéd a református Eötvös Károly politikus, író volt, aki később könyvet is írt a perről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!