Keresés

A Mészáros Lőrinc-közeli Opimus megvette a Népszabadság kiadóját

Állítólag kiemelten foglalkoznak a Népszabadság újraindításának lehetőségével.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg a közlemény, hogy az OPIMUS GROUP Nyilvánosan Működő Részvénytársaság egyszemélyes tulajdonában lévő OPIMUS PRESS Zrt. megszerezte a Népszabadságot is kiadó Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek 100 százalékát – írja az Index.

A részvények átruházásához a Gazdasági Versenyhivatal 2016. október 25-én hozzájárult, az OPIMUS PRESS Zrt. a jóváhagyás időpontjától gyakorolhatja részvényesi jogait.

A GVH honlapján a versenyhivatali döntések között még nem látható a mai döntés. A Mediaworks és a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. összefonódásának engedélyezése a nyáron egy hónapig tartott.

Az OPIMUS honlapján található közlemény szerint a cég a Népszabadság felfüggesztését követően tett ajánlatot a Mediaworks-re, „mivel úgy ítélte meg, hogy a befektetés már most is meglévő jelentős értéke tovább növelhető.”

A közlemény szerint az ajánlatukat a Mediaworks tulajdonos október 17-én elfogadta, október 25-én pedig a GVH is jóváhagyta. Az utolsó bekezdés szerint: „az újonnan megszerzett portfólió üzemeltetésének vizsgálata során elsőként és kiemelten foglalkozik a Népszabadság napilap újraindításának lehetőségével, és e tárgyban a döntést mielőbb meghozza”.

Az országos napilap kiadását október 8-án függesztette fel a cég. Bár az indok a lap veszteséges működése volt, már maga megszüntetés módja is azt sugallta, hogy a gazdasági szempontok nem voltak elsődlegesek az ügyben. Az újságírókkal költöztetés ürügyével pakoltatták össze a szerkesztőségi holmijaikat, pizzarendelést vettek fel az új szerkesztőség megünneplésére, majd soha többet nem engedték be őket a szerkesztőségbe.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!