Keresés

A menedékkérőket segítik a Fidesz milliójából

Pert nyert a Fidesszel szemben a Magyar Helsinki Bizottság. A kormánypártot egymillió forint kártérítésre kötelezték. A pénzt a menedékkérők segítésére fordítja a jogvédők.

Egymillió forintos sérelmi díj megfizetésére, és nyilvános bocsánatkérésre kötelezte jogerősen a bíróság a Fideszt a Magyar Helsinki Bizottsággal szemben. Az ítéletben ezen felül arra is felszólították a kormánypártot, hogy tartózkodjanak a hasonló jogsértésektől.  

A Magyar Helsinki Bizottság (MHB) egy tavaly májusi Fidesz-közlemény miatt perelte be a pártot jó hírneve megsértése miatt, mert a kormánypárt egy sajtóközleményben adatok meghamisításával vádolta őket, és olyanokat írt róluk, hogy  „A nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesítő álcivil Helsinki Bizottság”, meg hogy “ne a zsebeik Soros György pénzével való kitömésével legyenek elfoglalva”.

A jogerős ítélet szerint a Fidesz megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét, és egyik, a közleményben szereplő állítását sem tudta bizonyítani. A bocsánatkéréat az MTI-OS útján kell majd közzétenniük.

A Magyar Helsinki Bizottság közleményében jelezte, a pénzt a menedékkérőknek nyújtott jogsegély finanszírozására fordítják.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!