Keresés

Megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió

Megszünteti médabirodalma egy részét Simicska Lajos. Finanszírozási problémák miatt szerdán jelenik meg utoljára a 80 éves Magyar Nemzet, kedden éjfélkor elhallgat a Lánchíd Rádió, és aggódhat a Heti Válasz is. A Hír TV megmarad, de ott is racionalizálás lesz. 

„A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu. A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg”.

– közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft, írja az Index

A Lánchíd Rádió Kft. ezzel párhuzamosa közölte, hogy éjfélkor elhallgat a Lánchíd Rádió. A Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10. éjfélkor elhallgat a rádió adása. 

Az Index szerint a Heti Válasz sorsa is kérdéses, Simicska Lajos azt üzente, hogy kereshetnek maguknak új befektetőt. A Hír TV-t nem zárják be, de ott is „racionalizálás” lesz. 

A 444.hu nem hivatalos forrásai szerint tárgyalnak róla, hogy a Magyar Nemzet vagy legalább az online változata új tulajdonos kezébe kerüljön. A hírek szerint Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, Schmidt Mária fia vásárolhatja meg a lapot. Ungárnak már van sajtóérdekeltsége: társtulajdonos a kormányközeli Figyelőben, aminek működésére állítása szerint nincs hatással. Kedden délután Ungár megerősítette a hvg.hu-nak, hogy valóban meg akarja vásárolni a lapot.

A Simicska-portfólió 2014-ig, Simicska Lajos és Orbán Viktor összeveszéséig a Fideszt támogatta. Az úgynevezett G-nap után a Magyar Nemzet főszerkesztője, társtulajdonosa és a Hír TV elnöke, Liszkay Gábor felmondott, de Simicska biztosította a médiumok további működését, új újságírókat szerződtettek, nem fideszes szerkesztőségekből. Azóta az ott dolgozók sokkal nagyobb szabadságot élvezhettek, mint korábban. A Magyar Nemzet főszerkesztője pár hónappal ezelőtt Simicska egyik bizalmasa, Schlecht Csaba lett. Kinevezésekor Schlecht – ahogy korábban Simicska – nyíltan kiállt a Jobbik mellett.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!