Keresés

Megpróbálták áttörni a rendőrsorfalat a menekültek Röszkén

A menekültek megunták a várakozást, de nem jártak sikerrel: nem tudtak átjutni a rendőrsorfalon.

A gyűjtőpontnál több száz menekült várakozik most is arra, hogy buszokkal a magyar hatóságok a táborba vigyék őket regisztrációra – írja a 444.

Ezt unta meg pár tucatnyi menekült, akik megpróbáltak áttörni a rendőrsorfalon. Nem jártak sikerrel, a 444 beszámolója szerint ugyan nekifeszültek a rendőröknek, de átjutni nem tudtak. Rögtön négy sorban álltak fel a rendőrök. A helyszínről a nap folyamán már sok embert elvittek buszokkal, de folyamatosan érkeznek újabb menekültek Szerbia felől.

Egy, a helyszínen tartózkodó önkéntes elmondása szerint körülbelül tíz hangadó van a helyszínen, akik főleg afgán és pakisztániak, már több napja is ott lehetnek. Mind egyedülálló férfiak, a buszokkal pedig főleg a családokat viszik el a gyűjtőpontról. És mivel a szírek főleg családokkal érkeznek, ők általában jóval hamarabb állhatnak tovább, ezért is idegesek ezek a menekültek.

A rendőrség most egy helyszínen tartózkodó tolmács segítségével üzeni meg nekik, hogy ha bármiféle bűncselekményt elkövetnek, az egész Európai Unió területéről kiutasíthatják őket, és hogy nyugodjanak meg, keresik a megoldást. A hangulat továbbra is feszült a gyűjtőpontnál, de a pár perccel ezelőtti helyzethez képest nyugodtabb lett. A menekültek egy része ismét elfoglalta a röszkei útszakaszt, oda ültek le.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!