Keresés

Megnyílt a fogyatékkal élőket foglakoztató kávézó

Többek között kerekesszékes, látássérült vagy autista embereknek nyújt munka- és  társadalmi integrációs lehetőséget a szerdán megynyitott Nem Adom Fel Cafe & Bar a Józsefvárosban.

Megnyílt a fogyatékossággal élők által működtetett Nem Adom Fel Cafe & Bar a Józsefvárosban. A Magdolna utcában nyitott kávézóban kerekesszékes, látássérült, hallássérült, autista és értelmileg akadályozott fiatalok dolgozhatnak.

A kávézó összesen 24 fogyatékossággal élő embernek nyújt munkalehetőséget, ők szolgálnak fel, dolgoznak a konyhán, a pultban, közreműködnek a marketingben. A kávézó révén ők is tudnak munkatapasztalatot szerezni, új képességeket elsajátítani, kapcsolatot építeni a többségi társadalommal.

Czibere Károly; Szekeres Pál
Báder Richárd felszolgáló beszél a megnyitón – Fotó: MTI, Bruzák Noémi

A kávézót a Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet üzemelteti. Györke Nóra, a szövetkezet vezetője szerint nívós kulturális programokkal is szeretnének hozzájárulni a szemléletformáláshoz.

Az a cél, hogy ne külön-külön társadalom legyen a fogyatékossággal élők számára és az épek számára – mondta a megnyitón Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!