Keresés

Megmutatják, kiktől retteg a kormány

Magyarországon élő menekülteket bemutató kampányt indít az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága. Az esemény a Menekültek Világnapjához kapcsolódik. A szervezők szerint csak véletlen, hogy a kormány bevándorlásellenes plakátkampányával párhuzamosan fut.

Az ENSZ Menekültügyi Szervezete óriásplakátokon mutat be menekülteket új kampányában. Olyanokat, akik Magyarországon leltek új hazára, és tevékenyen hozzájárulnak az ország fejlődéséhez. A plakátok a kampányt szervező ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint “véletlen egybeesésként, sajátos párhuzamban állnak majd a magyar kormányzat bevándorlás-ellenes óriásplakát-kampányával”.

UNHCR_billboard_504x238cm_plakatok_hu_LEAD_2_begum
Begum Ali egy kis étterem tulajdonosa

Őket mutatják be:

  • a pakisztáni Zeeshan, a magyar krikett válogatott tagja;
  • a bangladesi Begum Ali egy kis étterem tulajdonosa;
  • a togói Sophie óvodai dadus;
  • az afgán Dariush idegenvezető;
  • a nepáli Gurung pedig szakács.

Sorsukról itt olvashat részletesen.

A plakátokat június 16-tól helyezik ki a 2-es és 3-as metrók vonalán, és egy hónapon át lesznek láthatóak. A kampány a Menekültek Világnapjára (június 20.) szervezett eseménysorozat része.

A kampány globális, célja pedig, hogy megmutassa, a menekültek is hétköznapi emberek, akik rendkívüli körülmények között kellett helyt álljanak, és keményen küzdenek azért, hogy talpon maradjanak – közölte az UNHCR.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!