Keresés

Mégis átengedhetik az MSZP népszavazási kezdeményezését

Váratlan fordulat jöhet az Nemzeti Választási Bizottság hétfő délutáni ülésén. Az Index úgy tudja, végül mégsem a kopasz férfiak által megtámogatott polgármesterfeleség, hanem az MSZP-s Nyakó István vasárnapi boltzárról szóló kérdését hitelesíthetik. Erdősiné azért bukhat el, mert bár négy másodperccel gyorsabb volt, nem személyesen ő pecsételt, hanem az egyik segítője. 

Mégsem fogják hitelesíteni Erdősi Lászlóné népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfői ülésén – értesült az Index. Bár a herceghalmi (korábban fideszes) polgármester feleségét kedden 15-20 kopasz férfi segítette abban, hogy az MSZP-s Nyakó Istvánt megelőzve, előbb adja le a vasárnapi boltzárral kapcsolatos kérdését, ma mégis a szocialisták javaslatát hitelesíthetik.

A szabályok szerint Erdősiné kezdeményezését kellene elfogadni, mert azt négy másodperccel előbb hitelesítették az időbélyegzővel, mint Nyakóét. Csakhogy a papírt nem személyesen Erdősiné pecsételte le, hanem egy őt kísérő fiatal férfi, márpedig a törvény szerint népszavazási kezdeményezést csak személyesen vagy postai úton lehet leadni. A fiatal férfiról a héten kiderült, hogy Kubatov Gábor FTC-elnök és Fidesz-alelnök titkárának gimnáziumi osztálytársa volt. A jelenlévő kopasz férfiakról is kiderült, hogy korábban a Fradi Securitynél tűntek fel, noha az FTC tagadta, hogy közük lenne hozzájuk.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke vasárnap döntött úgy, hogy Erdősiné és Nyakó kérdését is a bizottság elé terjeszti, noha a szabályok szerint az egyiket el kellett volna utasítania. A bizottság hétfő délután fél öttől ülésezik.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!