Keresés

Meghalt egy fideszes képviselő

Hosszas betegség után csütörtökön elhunyt Lasztovicza Jenő fideszes politikus, aki Veszprém megye 3. számú (tapolcai) körzetét 1998 óta képviselte a parlamentben. Veszprém megyében idén így már két időközi országgyűlési választást kell tartani.

A képviselő egyéni listáról jutott be a parlamentbe, vagyis a megüresedett helyre időközi választást kell kiírni. Veszprém megyében ez már a második megüresedett képviselői hely: február 22-én a megye szomszédos, 1-es számú egyéni választókerületében az uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

Lasztovicza betegsége régóta ismert volt a Fideszben, de saját kérésére indulhatott a tapolcai körzetében, ahol 1998 óta mindig győzött. A választások után sok időt töltött kórházban, a parlamenti munkába csak ritkán tudott bekapcsolódni.

A fideszes képviselő a a 2014-es országgyűlési választáson a szavazatok 43,14 százalékával győzött, maga mögé utasítva ezzel Horváth Józsefet, a baloldali összefogás jelöltjét, aki mindössze 27, 34 százalékot szerzett.

A Fidesz–KDNP-nek csak abban az esetben lesz újra kétharmados többsége a parlamentben, ha a veszprémi 1-es és 3-as körzetben is megtartják a korábbi mandátumukat.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!