Keresés

Meghalt egy férfi, mert elakadt a mentő

Teniszezés közben esett össze egy 61 éves férfi egy népligeti teniszpályán. A rohamkocsi néhány percen belül a helyszínre ért, de a sporttelep környékét minden irányból lezáró úttorlaszok miatt a mentők csak gyalogosan tudták megközelíteni a helyszínt, a férfi  pedig addigra meghalt.

Összesett egy teniszező férfi a hétvégén a Népligetben. A férfit játékostársai próbálták újraéleszteni, kétszer is sikerült visszahozni a szerencsétlenül járt férfit, de a mentők kiérkezésekor már nem lehetett segíteni rajta – írja a Blikk.

A kiérkező mentősök csak az útlezárásig tudtak eljutni autóval, onnan teljes felszerelésükkel futniuk kellett. Az idős férfi szívműködését nem sikerült újraindítani – mondta az Országos Mentőszolgálat. A holttest még másfél óráig volt a pályán, mert a helyszínt a halottszállítók is csak gyalogosan tudták megközelíteni, mert az oda vezető utca végére betonakadályokat tettek.

Gödry Ádám, az Ábris Teniszakadémia és Sportközpont elnöke szerint emiatt már két éve tart a háborúskodás a szemközti Taraliget lakópark üzemeltetőivel. A sporttelep üzemeltetőinek közleménye szerint a hatóságok a panaszok ellenére évek óta tűrik, hogy a Népliget ezen részébe vezető valamennyi gyalogos- és közúti bejárót magánérdekből, jogellenesen, mások életét és testi épségét veszélyeztető módon valaki lezárja. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság már korábban észlelte a problémát, és kötelezte az érintetteket az utólagosan telepített, egymáshoz és a burkolathoz rögzített betonterelők felszámolására. Az akadályok egy időre el is tűntek, de ismeretlenek mindig visszahelyezik őket, a rendőrség pedig nem kívánt beavatkozni az ügybe – tette hozzá a sporttelep vezetője.

A vitás helyzetről korábban már a hvg.hu is beszámolt. A lap cikke szerint a lakópark üzemeltetői el akarják lehetetleníteni a sportklub működését, ezért nem csak akadályokat telepíttettek, hanem elvágták a villanyvezetéket, és elzáratták a szennyvízelvezetést is.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!