Keresés

Megfojtja a Klik az ország legjobb iskoláját

Képtelenek igazgatót választani a Fazekasban, mert a Kliknek eddig egy jelölt sem volt jó.

Igazgató nélkül kezd hozzá az új tanévhez az ország egyik legjobb iskolájaként számon tartott Fazekas Mihály Gimnázium. Az iskolát másfél évtizede vezető Hámori Gabriella nyugdíjba vonul, a helyére azonban még nem sikerült igazgatót választani, a posztért induló három jelöltet ugyanis nem támogatja a Klik, ezért meg kell ismételni a pályázatot.

Hámori a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról, mekkora nehézséget okozott nekik a Klik lassú reagálási ideje. “Amikor például a nyugdíjkorhatárt elérő kollégák továbbfoglalkoztatását kérelmeztük, volt, hogy a nyáron beadott kérvényekre a következő év áprilisában jött válasz” – mondta.

Hámori szerint nem igazán lehet úgy megtervezni a tantervet, ha az iskola nem tudja, melyik tanárokkal számolhat. Olyan is volt, hogy valaki tanév közben érte el a nyugdíjkorhatárt, és ha nem kapott engedélyt, azonnal távoznia kellett, még akkor is, ha érettségiző osztályt vitt.

„Visszatérő probléma, hogy a Kliknek nincs pénze időben kifizetni az érettségi vizsgáztatásért járó pluszjuttatásokat, és hogy saját folyószámla híján tulajdonképpen csak szabálytalanul tudunk pénzt szedni bármire” – tette hozzá Hámori. Szerinte a túlszabályozás korlátozza a szuverén értelmiségi tanárokat, és a motivációjukat is rontja, így hát nem irigyli a leendő utódját.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!