Keresés

Megalakult Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata

Mediaworks Hungary Zrt. néven október elsején megalakult Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata – értesült a napi.hu. A cég tulajdonosa az osztrák Vienna Capital Partners (VCP) , amely megvásárolta a magyarországi Ringier és Axel Springer érdekeltségek jelentős részét. Az átalakulás 12 céget érint.

A cégcsoportnak 63 médiamárkája, és ezeken keresztül 700 munkavállalója van van. Olyan médiumok tartoznak a Mediaworks tulajdonába, mint például a Nemzeti Sport, a Népszabadság vagy a Világgazdaság. A cégcsoport tulajdonába került a volt Ringier Nyomda, valamint többségi részben a Medialog Zrt. terjesztőcég is. Az új médiavállalat vezérigazgatója Mihók Attila, helyettese pedig Katona Viktor lesz.

Senkit sem bocsátottunk el, akit lehetett, azt átvettük – mondta Heinrich Pecina, a cég tulajdonosa. Pecina a legnagyobb szeretne lenni a magyar médiapiacon, ezért a kiadói portfóliót is fejleszteni kívánja. Véleménye szerint a média a jövőben egyre fontosabbá válik majd, és ebben a folyamatban a nyomtatott médiának is megvan a helye. Kiadványaink a jövőben a tényekre és azok feldolgozásra koncentrálnak majd, nem a spekulációkra – tette hozzá Pecina.

Mihók Attila elmondta, hogy reményeik szerint már jövőre eléri az éves árbevételük a 15-16 milliárd forintot, mindezt ráadásul úgy kívánják elérni, hogy minden egyes termékük a saját lábán is meg tudjon állni, és önmagában is nyereséges legyen..

Az ügy előzményeként a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) július 25-én jelentette be, hogy engedélyezi az Axel Springer SE és a Ringier AG egyes magyarországi lapjainak értékesítését a Vienna Capital Partners-csoport (VCP) részére. A cégcsoport több lapját az általuk közösen irányított Ringier Axel Springer Media AG irányítása alá helyezték.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!