Keresés

Még többet költenének a kivándorolt fiatalok hazacsábítására

Még több pénzt szánna a kormány a kivándorolt fiatalok hazacsábítására, mondta Tállai András parlamenti államtitkár. A Gyere haza, fiatal program jelenleg százmillió forintba kerül, és eddig tizenegy embert hozott vissza Magyarországra. 

Bővítené a kormány a „Gyere haza, fiatal” program százmilliós költségvetési keretét és a célcsoportját is – írta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára a Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselőnek adott válaszában. A Gyere haza, fiatal program jelenleg kísérleti fázisban van, és a lényege, hogy a kivándorolt fiataloknak munkát ajánlanak, kifizetik nekik a repülőjegyet, valamint egy évig havi százezer forintos támogatást nyújtanak nekik a lakhatáshoz.

Tállai válaszában az is benne volt, hogy a programmal eddig tizenegy embert sikerült hazacsábítani , írja a Magyar Nemzet. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint ez maximum ötvenre mehet fel, amíg nem bővítik a költségvetési keretet.

Az államtitkár azt is közölte, hogy eddig több mint kétezren regisztráltak a program honlapjára, és 177-en nyújtottak be csatlakozási kérelmet. Igaz, már ahhoz is regisztrálni kell, hogy valaki megnézhesse az álláshirdetéseket. A csatlakozni kívánó 177 emberből eddig 170-et közvetítettek ki valamelyik munkaadóhoz. A kormány eddig ötven vállalattal kötött együttműködési megállapodást.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!